Ливърпул забранил на Барса да купува играчи от клуба до 2021 г.


Н. Гавазов

Ливърпул забранил на Барса да купува играчи от клуба до 2021 г.

Барселона няма право да купува футболисти от Ливърпул до 2021 година, съобщава Cadena Ser. Според източника на информацията, това е станало по време на трансфера на полузащитника Филипе Коутиньо в каталунския клуб. Тогава страните са подписали съглашение, съгласно което Барселона няма право да купува футболисти от мърсисайдци.

Напомняме, че бразилецът поиска да премине на "Камп Ноу" през лятото на 2017 година, но "червените" проявиха воля и устояха на предложението на испанците както и на желанието на бразилеца.

Все пак Коутиньо сбъдна мечтата си и сделката стана факт през зимата на 2018 година. Тогава Ливърпул успя да прибере 142 милиона паунда . Освен тези пари, англичаните са настояли да получат гаранции, че Барселона няма да купува други играчи от "Анфийлд" в продължение на три години след трансфера на Коутиньо.  

Както твърди Cadena Ser, а и AS, дадената договореност не е устна, а е оформена документално и санкционирана от нотариус. С помощта на това съглашение, което е в сила до 2021 година, Ливърпул се е обезопасил от интереса на испанския шампион към Мохамед Салах и Садио Мане.

  Сподели
415