Сари е изненадан от Давид Луис


Н. Гавазов

Сари е изненадан от Давид Луис

Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че някои играчи са го изненадали много приятно този сезон, но особено това се отнася до  защитника Давид Луис.

През миналия сезон Луис изпадна в немилост пред Антонио Конте и на практика спря да играе след загубата от Рома в Шампионска лига. По всичко изглеждаше, че бразилецът може да напусне "Стамфорд Бридж" през лятото. Но Сари се довери на своето чувство и възстанови Давид като играч от титулярния състав. Защитникът се възползва от своите шансове и е впечатлил Маурицио.

"В него има една безгранична страст и засега виждам, че той я направлява в правилното русло. Отнема време, за да се поправят грешките, а времето за тактическо обучение е много ограничено при нас. Това не ни помага, но вярвам в играчите.

Трябва да се замислим не само за физическия компонент на играта, но и за умствения.  Дейвид Луис ме изненада с информираността и интелигентността си. Рос Баркли намери стабилност след дълъг период на лечение на травма, а Вилиан е играч от висока класа и неговият стил е идеален за Англия.

Алваро Мората има уменията, скоростта и техниката. Той е много чувствителен човек и предишни трудности само му навредиха", заяви Сари.

  Сподели
378