Жиру: Няма да се предам


Н. Гавазов

Жиру: Няма да се предам

Нападателят на Челси Оливие Жиру заяви, че все още свързва бъдещето си със "сините" и няма да сменя клуба през януари. През този сезон французинът вкара само една гол на клубно ниво и през последните седмици загуби конкуренция в лицето на Алваро Мората, чиито успехи в атака са малко по-забележими.

32-годишният Жиру не крие факта, че би искал да играе по-често, но това няма да го накара да напусне Челси през януари.

"По-късно се завърнах от  Световното, така че в началото на сезона игра Мората. Пътуването до френския национален отбор през септември и голът срещу Холандия ми се отразиха добре. След това се върнах в Челси и в няколко мача бях играч от стартовия състав.

До момента мениджърът  е създал силна конкуренция. В последно време Мората отново е титуляр и играе добре. Вярно е, че имахме проблеми с ефективността, но сега ситуацията се  подобри, Мората отбелязва.

Трябва ли да помисля за смяната на клуба, за да запазя място в националния отбор? Преди няколко месеца ми попитахте същото, още преди Световното първенство, но в моето  мнение нищо не се е променило.

Към момента съм спокоен и щастлив от титлата световен шампион. Виждам много положителни моменти за себе си.

Разбира се, аз съм боец ​​и аз бих искал да играя по-често, но аз съм в голям отбор, с големи играчи. Ще се сражавам, а въпросът за смяна на клуба не стои пред мен. Не очаквайте, че ще се предам", заяви Жиру за Telefoot.

  Сподели
439