Фелайни: Юнайтед не отстъпва много на Сити


Н. Гавазов

Фелайни: Юнайтед не отстъпва много на Сити

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни смята, че неговият отбор не отстъпва много по мощ от съседите от Манчестър Сити. Преди международната пауза "гражданите" убедително доказаха превъзходството си над "червените дяволи", след като спечелиха градското дерби с резултат от 3: 1.

В резултат на това Юнайтед се смъкна на осмо място в класирането на Висшата лига и сега се намира на 12 точки от лидера Манчестър Сити.

Въпреки това, Фелайни е убеден, че таблицата създава лъжливо впечатление за разликата между отборите.

"Не, не мисля, че много им отстъпваме. Спомням си, че когато дойдох в Англия, тогава имаше топ 4. Сега това е топ 6, затова всяка година става все по-трудно.

Ще видим какво ще се промени през следващата година. Мисля, че след две или три години нивото на сложност ще се увеличи, напрежението ще се увеличи и по тази причина Висшата лига е толкова привлекателна.

Манчестър Сити е силен, но мисля, че те ще загубят мач. Да, в момента техните неща се развиват  много добре и имат добри играчи, но те могат да бъдат победени. Ние загубихме, но ще има и втори мач на "Олд Трафорд", така че ще видим", заяви Фелайни за Sky Sports.

  Сподели
456