Парлър: Торейра и Джака са ключът към успеха на Арсенал


Н. Гавазов

Парлър: Торейра и Джака са ключът към успеха на Арсенал

Бившият полузащитник на Арсенал Рей Парлър е на мнение, че връзката Лукас Торейра и Гранит Джака в центъра на терена може да стане ключът към успеха на "артилеристите".

Арсен Венгер се опита да използва Джака като полузащитник от отбранителната линия, но Гранит не винаги успяваше да се справи с тази задача.

Осъзнавайки проблема, Емери привлече в тима чистокръвен опорен полузащитник в лицето на Торейра, което развърза ръцете на Джака. Лукас и Гранит се появиха заедно в стартовия състав в седем мача и Парлър вижда в това ключ към успехите на Арсенал.

"Торейра значително промени играта на Арсенал в центъра на терена. Мисля, че при Джака не се получаваше  да играе като истински опорен халф.

Сега обаче виждам разликата, техният център на терена е много по-трудно да се преодолее, отколкото в началото на сезона, защото тогава Торейра не игра. Не можете даже да си представите колко са важни тези двама футболисти за отбора.

През сезона, в който Арсенал не претърпя нито едно поражение, Жилберто Силва свърши невероятна работа. Такива момчета не са много забележими по време на мача, но те работят чудесно.

Сега, при наличието на Торейра, играта на Арсенал изглежда много по-балансирана", заяви Парлър.

  Сподели
362