Клоп: Мане осъзна, че е играч от световна класа


Н. Гавазов

Клоп: Мане осъзна, че е играч от световна класа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че нападателят Садио Мане е започнал да се усеща, че е играч от световна величина. Играчът от националния отбор на Сенегал вкара 40 гола в 86 мача за мърсисайдци след трансфера си от Саутхемптън през 2016 година.

Според Клоп, той винаги е вярвал в Садио като голяма звезда, а сега и самият футболист е осъзнал това, независимо от отделните периоди на нестабилност.

"Той е впечатляващ играч и аз никога не съм имал съмнения по този въпрос. На него му бе нужна по-голяма увереност в себе си, когато дойде. Той наистина добре започна и мисля, че дори той се изненада.

Всичко бе добре до момента, в който за първи път не се получи спад в играта му. Това му създаде редица проблеми, за това той трябваше да осъзнае, че е играч от световно ниво.

Сега той много по-добре разбира това. Това помага. Той наистина е добър играч. От момента на своя преход при нас той много помага на отбора, много се подобри. Това е впечатляващ атакуващ играч.

Ако ме попитате, дали е нападател, аз ще кажа - понякога. Полузащитник ли е? Да, понякога. Вероятно може да играе и по-дълбоко, но ние не се нуждаем от това, защото имаме други играчи, но той е способен да го прави.

Садио е силен физически, силен технически, той е невероятно бърз, освен това бързо мисли и добре стреля с двата крака. Това го прави добър играч, а в допълнение е и великолепен човек", заяви Клоп.

  Сподели
419