Раниери: Луд съм, но не съм глупак


Н. Гавазов

Раниери: Луд съм, но не съм глупак

Мениджърът на Фулъм Клаудио Раниери не смята, че е постъпил глупаво, съгласявайки се да оглави Фулъм, който се намира на дъното в класирането на Висшата лига на Англия.

"Котиджърсите" похарчиха над 100 милиона паунда за подсилване на състава си през лятото, но към момента тези инвестиции не се оправдават - лондончани имат само 5 точки за 12 мача и допуснаха 31 гола, което ги прави най-слабият отбор в Лигата.

Италианският специалист обаче не смята, че Фулъм е обречен.

"За да дойда тук, значи вярвам, че във Фулъм има достатъчно майсторство. Луд съм, но не съм глупак.

Когато навремето се отправих към Парма, много хора ме нарекоха безумец. Когато работех в Каляри, ние се намирахме на дъното на таблицата и всеки ми казваше, че ще изпаднем. Но аз обичам такива битки. Това подхожда на моя характер.

Този път моите приятели не ме нарекоха безумец. Те казаха: "Добър избор, напред, ти го можеш това". И аз наистина мисля, че го мога. Няма да е лесно, но вярвам в силите си.

Не знам колко време ще ми е нужно, за да подобря отбраната. Това зависи от бързината, с която играчите ще разберат моята философия. Всички ние трябва заедно да се браним и заедно да атакуваме. Трябва много да работя, защото знам, че нямам много време. Това ще е голяма битка.

Когато сменяш мениджъра, тогава се променя въздуха в съблекалнята. Може би някои футболисти не са играли достатъчно добре при предишния мениджър, но при новия те ще се стараят повече, заради другото усещане в съблекалнята.

Убеден съм, че притежавам много добри играчи, но те трябва да ми покажат боен дух", заяви Раниери.

  Сподели
436