Шеф в Арсенал потвърди, че се е обсъждал вариант със Суперлига


Н. Гавазов

Шеф в Арсенал потвърди, че се е обсъждал вариант със  Суперлига

Главата на департамента по футболни операции Раул Санлехи потвърди, че водещите клубове в Европа наистина са обсъждали идеята за създаване на Суперлига.

Напомняме, че в една от свежите публикации във Football Leaks се казва, че няколко гранда на европейския футбол, сред които Арсенал, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, бившият клуб на Санлехи Барселона и други са преговаряли за създаването на Суперлига, заради която те ще се откажат от националните си първенства.

Раул, чието име се споменава в публикуваните документи, побърза да заяви, че Арсенал не планира да напуска Висшата лига на Англия, но определени разговори са водени по темата.

"Не знам какво ще се случи в бъдеще, защото бъдещето е неподвластно на никого. Но мога да ви уверя, че ние смятаме настоящата ситуация за оптимална ситуация и много сме горди, че играем във Висшата лига на Англия.

Във всеки един смисъл това е най-доброто съревнование в света. Освен това искам да играем в Шампионска лига, защото това е най-доброто континентално съревнование в света.

Точно сега ситуацията е такава, че аз не си представям радикални промени в краткосрочен или средносрочен план.

Знам, че моето име се съобщава там, за това нека да ви обясня всичко. На практика в тази история няма нищо ново, но винаги има начини тя да се представи в такава светлина, че тя да изглежда странна.

Европейските клубове разбират каква отговорност лежи върху тях, затова ние трябва да отчитаме всички варианти в бъдеще. Разбира се, един от тях разглежда възможността за създаване на европейската Суперлига.

Ние знаем в какво съревнование участваме тук, в Англия. Тук е най-интересната, много конкурентна лига и винаги ще държим на това. Но трябва да бъдем и отговорни.

Арсенал е невероятно съкровище и трябва непрекъснато да сме сигурни, че се намираме в седалката на шофьора, без значение какво ще се случи в бъдеще. В крайна сметка ние трябва да сме наясно с всичко, а след това отговорно да решим, дали ще тръгнем в това направление или не. Това е нужно", заяви Санлехи.

  Сподели
111