Джерард: Това падане е лош късмет


Н. Гавазов

Джерард: Това падане е лош  късмет

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард обясни своето знаменито падане в мача с Челси от Висшата лига на Англия с "лош късмет". През сезон 2013/14 "червените" стремително се приближаваха към свята първа титла във Висшата лига на Англия и преди домакинството на Челси знаеха, че този двубой може да се окаже предпоследна крачка към триумфа.

Подхлъзване на Стиви в своята половина на терена обаче позволи на нападателя на "сините" Демба Ба да поеме топката и да открие резултата. Ливърпул загуби мача с 2:0, отборът се деморализира и изпусна титлата.

По-късно се разбра, че по това време Джерард е имал болки в гърба и се е нуждаел от инжекции, за да излезе на терена и да поведе своите съотборници. Сегашният мениджър на Рейнджърс обаче не търси оправдания.

"Не е нужно да се търсят оправдания. Случилото се бе лош късмет. Трябва да си максимално честен, когато разказваш за това в интервю, книга или във филм.

Всичко се виждаше по лицето ми, не е ли така? Но такъв съм си. Изпитвам чист екстаз, когато постигам целите си. Но в слабите моменти? Аз не съм този, който ще покаже каменно лице. Никога не съм бил такъв", заяви Джерард.

  Сподели
214