ФИФА подгони Челси и още четири клуба


Н. Гавазов

ФИФА подгони Челси и още четири  клуба

ФИФА провежда разследване по отношение на Челси и други клубове от Висшата лига на Англия за нарушаване на правилата, регулиращи трансферите на играчи до 18-годишна възраст.

В сряда френското издание Mediapart, изучавайки документите на Football Leaks, съобщи, че неотдавна клубът от "Стамфорд Бридж" е подписал наведнъж с 14 млади футболисти при нарушаване на правилата и сега Челси е заплашен с наказание да не може да регистрира нови футболисти за период от две години или четири трансферни прозореца.

По-късно последваха две официални изявления. Челси потвърди, че оказва пълно съдействие на ФИФА, а ФИФА на свой ред разкри, че разследването обхваща още четири клуба от Висшата лига на Англия. Към момента не е взето каквото и да е решение.

Според неофициална информация, един от играчите, за когото се отнася разследването  е нападателят Бертран Траоре. Футболистът подписа професионален договор с Челси на 1 януари 2014 година, т.е. в първия ден от трансферния прозорец за играчи, навършили 18 години. При това 16-годишният играч от Буркина Фасо е бил забелязан да участва в мач за отбора U-18 срещу Арсенал.

Напомняме, че по-рано за подобно нарушение ФИФА наказа Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид.

  Сподели
197