Ники Бът призна превъзходството на Сити над Юнайтед


Н. Гавазов

Ники Бът призна превъзходството на Сити над Юнайтед

Треньорът от академията на Манчестър Юнайтед Ники Бъут призна, че "червените дяволи" са загубили статута си на най-голям клуб в страната и даже в своя град. В неделя Юнайтед така и не успя да се противопостави на своя градски съперник и претърпя поражение с 3:1. След тази загуба "червените дяволи" се оказаха на осма позиция във Висшата лига, на 12 точки от върха и с отрицателна голова разлика.

В тази ситуация Бът призовава за смирение с реалността и да се признае превъзходството на Сити.

"Това се случва отново и отново, когато се срещнеш с прекалено добър отбор. Така се случи и с ас, когато жадувахме да преуспеем в Европа. Когато попадахме на Ювентус, те по всякакъв начин ни побеждаваха, просто ни превъзхождаха.

Сегашният случай с нищо не се отличава, на тях само им остава да вдигнат ръка и да кажат: "Техният отбор е по-добър от нашия. Те имат по-добри играчи от нас. Те са прекалено добри за всеки един отбор от Висшата лига и не отстъпват на никой  в Европа.

Всеки, който притежава мака и капка здрав разум, знаеше, че мачът в неделя ще е много труден за нас, че трябваше да се изпотим, а всеки играч да покаже най-добрата си игра, за да имаме шансове срещу такъв отбор. Това не се случи. Сити бе много добър от нас в този ден.

Сега Юнайтед е изправен пред предизвикателството за връщане там, където иска да бъде - най-големият клуб в страната и в града.

Това е предизвикателство за собствениците, за ръководството, за мениджъра и за клуба като цяло. Да, а също и за нас като академия", заяви Бът.

  Сподели
459