Реднап: Давид Силва е на нивото на Иниеста и Шави


Н. Гавазов

Реднап: Давид Силва е на нивото на Иниеста и Шави

Експертът към Sky Sports Джейми Реднап е на мнение, че полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва най-после е достигнал висотата на своите велики сънародници Андрес Иниеста и Шави Ернандес.

Напомняме, че именно Давид бе признат за играч на мача с Манчестър Юнайтед в неделя. Коментирайки дербито, Реднап изрази мнение, че 32-годишният испанец вече е достигнал пика на своята кариера.

"Той буди възхищение с толкова много неща. Когато се опитам да си спомня за играчи с неговото майсторство, аз се сещам за Иниеста и Шави. Неговата игра в дербито бе именно на такова ниво.

Той извърши 56 подавания в чуждата половина на терена и на мен наистина ми харесва този показател. Това показва, че неговата игра се развива и става по-добра.

Той знае как да прониква в тези позиции. Благодарение на това успява да се придвижи към чуждата врата и оказва голямо влияние на играта. Той притежава умението да прави важния последен пас и го прави много добре. Добър е в толкова много неща.

Картата на докосването на топката показва всичко. Той бе навсякъде, тичаше от началото до края и изглежда, че с годините става все по-добър", заяви Реднап.

  Сподели
472