Венгер се досеща за причините Санчес да не играе добре в Юнайтед


Н. Гавазов

Венгер се досеща за причините Санчес да не играе добре в Юнайтед

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели своето мнение за причините нападателят Алексис Санчес да не може да демонстрира най-добрата си игра в Манчестър Юнайтед.

Именно Венгер през януари позволи на чилиеца да осъществи своя трансфер от Арсенал в Манчестър Юнайтед, а в замяна получи Хенрих Мхитарян. Ако Арсен не бе направил това, тогава Алексис щеше да напусне "Емирейтс" през лятото като свободен агент.

Пристигайки на "Олд Трафорд", Санчес стана най-заплатеният футболист във Висшата лига на Англия, но на футболния терен той е бледа сянка на това, което представляваше в Арсенал. Не са променени нещата и през тази кампания - 29-годишният футболист има само един гол от началото на сезона.

Венгер се досеща защо това се случва със Санчес.

"Убеден съм, че той загуби увереност в себе си. Силата на Алексис Санчес е в това, че той поема инициативата върху себе си и започва да преодолява съперниците. Такива играчи обаче стават много уязвими когато загубят увереност в себе си, защото тяхната игра се гради от тяхната увереност. Те трябва да я усещат, да вярват в себе си, за да поемат инициативата. Вижда се, че я е загубил. Това не е станало веднага, а бавно, но той вече не е уверен в себе си.

От началото на сезона започна да показва високото ниво на физическата си енергия, но и това загуби. В последно време изглежда по-свеж, защото Моуриньо го остави извън игра за известно време, но това няма да му върне увереността", заяви Венгер.

  Сподели
610