Ибра: Висшата лига е надценена


Н. Гавазов

Ибра: Висшата лига е надценена

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович назова Висшата лига "надценено първенство". Шведът е известен с това, че защитаваше цветовете на няколко европейски гранда. През 2016 година той пристигна на "Олд Трафорд", на 35-годишна възраст, което обаче не му попречи да вкара 28 гола за "червените дяволи".

Според Златан, Висшата лига се е оказала много по-лесно първенство, отколкото хората говорят и той самият е очаквал. Шведът е убеден, че е можел да остави трайна следа, ако е играл тук десет години по-рано. 

"Зад плещите ми имаше дълга кариера, когато дойдох в Англия. Хората казваха да не ходя в Англия, защото при провал ще се говори, че не съм достатъчно добър. Всички около мен бяха против тази идея. И знаете ли какво? Това ме мотивира. Зареди ме с адреналин.

Харесваше ми Висшата лига. Намерих тази възможност за много мотивираща. Тази лига привлича вниманието, макар и качеството да е надценено - имам в предвид индивидуалното майсторство, техническата част.

Но там се играе при висок ритъм и ако не си в добра кондиция, няма как да постигнеш успех. Скоростта на игра там е много висока.

Гордея се, че се отправих към Юнайтед, това бе правилният клуб.

Побеждавахме и до травмата си правех това, което върша обикновено. Превъзходно проведох времето там и запазих прекрасни спомени. Винаги оставам привързан към Юнайтед. Този клуб има невероятни фенове. Където и да ходехме, аз виждах червени фланелки, а това е великолепно.

Както вече казах, на вас ви провървя, че не отидох в Англия на 25, а го направих на 35 години. Щом на 35 постигнах това, представете си какво щеше да е, ако бях на 25. Това щеше да е съвсем друга история.

Говореха, че съм отишъл  там в инвалидна количка. Но аз ги взех всичките и цялата Висша лига и ги поставих в инвалидната количка. Това го направих", заяви Ибрахимович.

  Сподели
486