Гуардиола: За Стърлинг няма предел на развитие


Н. Гавазов

Гуардиола: За Стърлинг няма предел на развитие

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е на мнение, че крилото Рахим Стърлинг е способен да достигне всякакви висоти във футбола, ако поиска това. Напомняме, че англичанинът вкара два гола и се отчете с три асистенции в мача със Саутхемптън през уикенда, което накара испанеца да заговори за потенциала на своя подчинен.

"В кое се състои главната промяна при него? Тя е в неговата глава. Той се страхуваше през първия сезон. Търсеше възможност за пас. Той търсеше съотборниците си.

Обсъждахме това и му говорех да се старае да вкарва сам. Няма значение, дали ще пропусне, важното е да бъде агресивен. Имам усещането, че сега той с удоволствие вкарва голове и раздава асистенции.

Той се превръща в победител по дух, но е само на 23 и не бива да забравяме за това. Ако той се стреми към по-голямо и не се задоволява с постигнатото, тогава ще постигне всичко, което пожелае.

В момента се намира в невероятна форма, но аз чувствам, че може да прибави. Той вече е играч от топ ниво, но все още е млад, за да бъде оценен като един от най-добрите в света", заяви Гаурдиола.

  Сподели
431