Гуардиола отговори на Невил относно злоупотребите на Сити с фаулове


Н. Гавазов

Гуардиола отговори на Невил относно злоупотребите на Сити с фаулове

Мениджърът на Манчестър Сити Хоспе Гуардиола отговори на обвиненията на експерта от Sky Sports Гари Невил, който обърна внимание на навика на "гражданите" да извършват голямо количество тактически нарушения.

Анализирайки минималната победа на Сити над Тотнъм в понеделник, Невил изрази мнение, че възпитаниците на Гуардиола умело рушат играта на съперника, извършвайки множестов безобидни нарушения.

Тези нападки на предизвикаха недоволството на испанския специалист, който увери, че неговата треньорска философия не се опира на такива неща.

"Никак не съм съгласен с това. Ние не сме отбор, който търси такива възможности по време на игра и аз никога не съм искал от играчите си умишлено да фаулират съперника. Това никога не се е случвало нито в  Барселона,нито в Байерн Мюнхен и никога няма да се случи тук.

Не е тайна, че ние се стремим бързо да си върнем топката в случай, че я загубим и ако наблюдавате нашата игра, ще видите, че ние атакуваме съперника и го подлагаме на преса, за да възстановим контрола върху топката. Гари Невил много добре знае, че съперниците не седят на едно място, позволявайки спокойно да им отнемеш топката, те също се стараят да играят, за това понякога се случват контакти, понякога закъсняваш.

Не говоря, че сме идеални. Ние извършваме нарушения, а на терен като този на "Уембли" по-често влизахме в контакт от обикновеното, но не мисля, че някой може да ми нарече отбор, извършващ много нарушения.

Вие постоянно виждате, че владеем топката 60-70% от времето, защото нашият отбор обича да задържа топката. Докато топката е в теб, ти няма как да използваш времето, за да фаулираш съперника, това е невъзможно. За какво ти е да удряш съперника, ако топката е в теб?

Наистина мога да ви уверя, че в своя живот никога не съм молил своите футболисти да спират съперника с нарушения. Това, което искам от тях е да се играе високо, да се задържа топката колкото е възможно по-далече от нашата врата и бързо да излизаме на нужната позиция при загуба. При нас не винаги се получава правилно и допускаме нарушения, но това се върши от всички отбори, във всеки мач. Но пък има рефери, които решават какво е позволено", заяви Гуардиола.

  Сподели
581