Де Хеа и Марсиал не искат нови договор заради Санчес


Н. Гавазов

Де Хеа и Марсиал не искат нови договор заради Санчес

Алексис Санчес е причината, заради която Манчестър Юнайтед не успява да се договори с вратаря Давид Де Хеа и нападателя Антони Марсиал за новите контракти на двамата. Неочаквано влизайки в борба за Санчес през януари, "червените дяволи" трябваше да хвърлят огромни средства, за да примамят чилиеца под носа на своите съседи от Манчестър Сити.

В крайна сметка Алексис пристигна на "Олд Трафорд", получавайки разкошен контракт с базова заплата от 400 000 паунда на седмица и обширна скала от бонуси. На практика, всяко излизане на играча от националния отбор на Чили на терена му носи 75 000 паунда.

Сега обаче Юнайтед се сблъска с проблеми с другите футболисти заради Санчес. Както съобщава източник от "Олд Трафорд", агентите на Де Хеа и Марсиал се опитват да използват космическата заплата на Алексис, за да осигурят на своите клиенти по-изгодни финансови условия в процеса на преговорите с клуба.

Например, в момента Де Хеа получава по 175 000 паунда на всеки седем дни. Давид, който година след година потвърждава своя статут на един от най-добрите вратари в света е на мнение, че седмична заплата от 300 000 паунда не е нереалистична, особено на фона на поразителната щедрост на Юнайтед към Санчес, който показва игра, нямаща нищо общо с тази в Арсенал.

Що се отнася до Марсиал, клубът е готов да удвои текущата заплата от 70 000 паунда, но Антони чувства, че заслужава много повече, особено с оглед на нарасналата си роля в отбора на Жозе Моуриньо през последните седмици. Французинът е много по-полезен от Санчес, но получава много по-малко, което агентът на Марсиал смята за несправедливо.

Допълнителен източник на натиск върху Юнайтед се явява и това, че договорите на Давид и Антони изтичат в края на сезона, макар че е предвидена опция за удължаване с 12 месеца. Така с течение на времето позицията на клуба става все по-уязвима.

  Сподели
573