Мърсън: Арсенал ще се разпадне срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Мърсън: Арсенал ще се разпадне срещу Ливърпул

Пол Мърсън даде не утешителна прогноза за Арсенал за съботната среща с Ливърпул от Висшата лига. Експертът от Sky Sports е убеден, че бившият му отбор ще загуби, допускайки три гола от мърсисайдци

Напомняме че Мърсън на няколко пъти подложи на критика колектива на Унай Емери по време на победната серия от 11 мача. Основните нападки на Пол бяха насочени към отбраната на "артилеристите". Бившият играч на Арсенал е убеден, че защитата на лондончани се справя срещу по-слаби отбори, но няма да издържи срещу класни съперници като например Ливърпул. Експертът продължава да бъде уверен в своите предположения и е убеден, че "артилеристите" са изправени пред тежък мач утре.

"Не мога да си представя някакъв друг изход, освен победа за Ливърпул. Мисля, че в този ден Арсенал ще се разпадне.

Просто мисля, че те са много ужасни в отбрана и в това отношение нищо не се е променило от преди. Ако Ектор Белерин е контузен, тогава отляво ще се появи Гранит Джака, който е централен полузащитник. Отдясно ще играе Щефан Лихтщайнер, който е добър играч, но е почти на 35. Много ли са 35-годишните футболисти във Висшата лига?

Видяхме как Лестър разпиля Арсенал в продължение на 30 минути. Те вкараха, Хри Магуайър пропусна удобен момент, не им дадоха железобетонна дузпа. И това при положение, че атакуващата тройка на Лестър не е толкова класна, както тази на Ливърпул. Просто не мога да си представя, как Арсенал ще се справи с тях.

Хората ще кажат: "Но Арсенал вкарва голове. Така е, но отбраната на Ливърпул е великолепна. Видях всичките 11 поредни победи на Арсенал, но четири от тях можеха да завършат не с равенство, а със загуба", заяви Мърсън.

Арсенал и Ливърпул играят утре от 19:30 часа българско време. Гостите от Мърсисайд са на върха в таблицата с 26 точки, а техните домакини имат 4 пункта по-малко.

  Сподели
615