Ловрен: Аз съм сред първите пет в света, Рамос повече греши


Н. Гавазов

Ловрен: Аз съм сред първите пет в света, Рамос повече греши

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен зави, че се намира сред петимата най-добри защитника в света, докато превъзнасяният от испанските медии Серхио Рамос няма как да попадне в топ 5. Хърватинът защитава цветовете на мърсисайдци от 2014 година. Година по-късно британските медии определиха Деян като един от най-лошите трансфери на сезона. Ловрен обаче не се срина и с много труд постепенно промени мнението за себе си.

През миналата година хърватският футболист разказа за разговор с Юрген Клоп, в който немецът го е определил като един от най-добрите защитници в света. Ловрен вече няма никакви съмнения в думите на своя наставник, добавяйки в челната петица на най-добрите защитници Върджил ван Дайк, Рафаел Варан и Тиаго Силва.

"Ако погледнете Рамос, той допуска много повече грешки, отколкото аз, но той играе за Реал. Когато играеш до Роналдо, вие побеждавате даже с твоите грешки и никой не забелязва, че си сгрешил, след като си победил с 5:1.

Малко не ми върви, тъй като моите грешки са при резултат 1:0. С никого не разговарям, когато сбъркам, даже с жена си. Вие не знаете как се чувствам тогава.

Със сигурност Върджил е сред най-добрите. Няма да се определя като най-добрият, но съм един от най-добрите. Може би сред петимата най-добри. Назовете ми друг такъв футболист, който да е участвал във финал Шампионска лига, а месец след това да е участвал във финал на Световно. Аз съм вторият след Тиери Анри. Търсех информация за това.

Харесва ми Варан. Той заслужава похвали, но не ги получава в пълна степен. Рамос ги получава, но не съм съгласен с това. Варан спечели Шампионска лига и Световното, за това мисля, че той трябваше да получи наградата за най-добър защитник. За съжаление, те избраха Рамос.

След това ще посоча Тиаго Силва. Той наистина е добър, опитен. Не е толкова висок, но много добре скача", заяви Ловрен.

  Сподели
556