Сити бе безпощаден към Ливърпул


Н. Гавазов

Сити бе безпощаден към Ливърпул

Отборът на Манчестър Сити нанесе първо поражение на Рой Ходжсън като мениджър на Ливърпул, след като възпитаниците на Роберто Манчини победиха с 3:0 "червените". Карлос Тевес вкара два гола за домакините, а Гарет Бари постави началото на кошмара Ливърпул. Отличен мач и дебют за домакините направи Джеймс Милнър, който бе привлечен от Астън Вила, както и Адам Джонсън. С прекрасни изяви се отличи също и английския национал Джо Харт на вратата на Сити, който извади няколко опасни изстрела на Джерард, Торес и Райън Бабел.

"Гражданите" започнаха много агресивно мача и скоро това доведе до първото попадение в срещата. Още в 13-ата минута, новото попълнение в състава на Сити - Джеймс Милнър, се откъсна по десния фланг, получи топката от Адам Джонсън и навлизайки в наказателното поле, пусна кълбо към Гарет Бари, който прати топката зад Рейна.

До края на първата част футболистите на Ливърпул трудно стигаха до вратата на Харт, а в същото време отбраната на „гражданите" действаше отлично.

Домакините започнаха второто полувреме отново по възможно най-добрия начин. Само седем минути след началото на вторите 45 минути, Мика Ричардс успя да се пребори с Агер и изпрати топката към вратата на Хосе Мануел Рейна. Там Карлос Тевес закачи съвсем леко кълбото, което мина между краката на испанския страж. Така резултатът стана 2:0 за "гражданите".

Футболистите на Ливърпул създадоха илюзията, че са овладели инициативата и се опитват да пробият защита на "гражданите", но головите положения, които създадоха, бяха неутрализирани най-вече от вратаря Харт.

Последното попадение за домакините дойде от спорно положение за дузпа, извършена от Мартин Шкъртел срещу Адам Джонсън. От бялата точка точен бе капитанът Карлос Тевес, който не пожали Рейна.

В крайна сметка, след 90 минути игра Манчестър Сити нанесе първо поражение за Рой Ходжсън начело на Ливърпул.

В класирането след втория кръг на Висшата лига на Англия Сити имат 4 точки, колкото и отборите на Арсенал, Юнайтед, Болтън, Бирмингам, Уулвс и Тотнъм. Ливърпул са на 17 място с една точка, колкото имат и отборите на Евертън и Съндърланд.

 

 

  Сподели
97