Висшата лига на Англия готви наказание за Сър Алекс


Н. Гавазов

Висшата лига на Англия готви наказание за Сър Алекс

Висшата лига на Англия и мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън преди всичко не могат да намерят общ език по един деликатен въпрос - наставникът на „червените дяволи" няма никакво намерение да промени решението си да игнорира всички интервюта за BBC след срещите на своя отбор. Както е известно, от началото на настоящия сезон правилата във Висшата лига задължават мениджърите на отборите да не отказват да дават интервюта на журналистите.

Сър Алекс обаче отказва да общува с BBC от 2004 година насам, когато в програмата Panorama бе показан документален филм за неговия син Джейсън, който като футболен агент използваше влиянието на своя баща.

Вината на Сър Фъргюсън и неговия син не бе доказана обаче, но шотландския специалист се обиди и обеща повече никога да не общува с BBC, наричайки компанията „невероятно некомпетентна" - епитет, който явно само авторитет като Сър Алекс може да използва спрямо една от емблемите на Британия.

От Висшата лига намекнаха, че след срещата с Фулъм , която завърши 2:2, шотландския специалист все пак ще склони и ще даде интервю пред микрофоните на корпорацията, но наставникът на Юнайтед даде да се разбере, че няма подобно намерение и вместо него, това ще направи Майк Фелън.

„Висшата лига на Англия е разочарована, че BBC и Манчестър Юнайтед така и не успяха да решат въпроса с интервютата на Сър Фъргюсън след мачовете. Също така искаме да отбележим, че това се явява нарушение на правилата на Висшата лига и ще предприемем съответните мерки на нашето заседание през септември", се казва в изявление на Лигата.

Съгласно новото правило Q17, всички мениджъри на клубовете от английския елит са длъжни да дават след мачовете на отборите си интервю за BBC, която купи медийните права на Висшата лига на Англия. Поправките бяха приети през 2009 година, но влизат в сила от сезон 2010/11 година.

 

  Сподели
101