Емери: Арсенал победи, играейки от сърце


Н. Гавазов

Емери: Арсенал победи, играейки от сърце

Мениджърът на Арсенал Унай Емери е на мнение, че отборът е успял да постигне волева победа над Лестър, играейки със сърце. "Артилеристите" проспаха началото на домашния си мач срещу "лисиците", позволявайки на съперника да доминира на терена през първите 30 минути. Така се стигна до гола на Бен Чилуел, който стана логично следствие на играта на домакините.

Точно преди почивката обаче Месут Йозил изравни, а дубъл на Пиер-Емерик Обамеянг след почивката позволи на Арсенал да оформи десета поредна победа.

Емери е доволен от представянето на отбора, с изключение на първата третина от мача.

"Постигнахме победа, когато започнахме да играем от сърце. Не контролирахме играта през първите 30 минути и се наложи да страдаме. Но сме щастливи, защото в това се отразява нашето развитие и стил. Трябваше да се преустроим и да заиграем със сърце, за да постигнем победа.

Имаме високи изисквания, за това и трябва по-добре да контролираме играта. Например, не показахме добър футбол през първите 30 минути, но след това демонстрирахме майсторство, организация и сърце. Освен това, много е важна атмосферата, която феновете ни осигуриха", заяви Емери.

  Сподели
414