Мората: Миналият сезон ме научи на много


Н. Гавазов

Мората: Миналият сезон ме научи на много

Нападателят на Челси Алваро Мората заяви, че трудностите през миналия сезон са станали за него ценен опит. Испанецът пристигна на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2017 година и ярко започна кариерата си на Острова. След това обаче той попадна в лазарета и се сблъска със спад във формата. След Нова година Алваро вкара само един гол в рамките на Висшата лига на Англия.

Мората е убеден, че е получил ценен опит благодарение на своите проблеми.

"Научих много неща през миналия сезон. На мен ми бе много трудно. Напуснах родината си и дойдох тук, за да играя на Световното, но въпреки това не попаднах там.

Сега, след раждането на двамата ми сина, аз по-добре мога да контролирам своите емоции, позитивните и негативните. Щастлив съм зад пределите на футболния терен.

Искам да бъда щастлив когато играя, но за това е нужно да се вкарват повече голове. Няколко месеца по-рано на мен ми бе наистина тъжно. Не бях в депресия, но наистина ми бе тъжно.

Хората ме харесаха тук, аз вкарах седем гола в първите си мачове за Челси. След това получих травма, но когато започнах да играя, пак чувствах болка. Бях много напрегнат и не разговарях с никого.

Жена ми каза, че неправилно се държа в тази ситуация. Даже и се ядосах, мислейки си, че тя също е настроена срещу мен", заяви Мората.

  Сподели
413