Сътън: Ван Дайк е най-добрият в света след Роналдо и Меси


Н. Гавазов

Сътън: Ван Дайк е най-добрият в света след Роналдо и Меси

Бившият нападател на Селтик и Челси Крис Сътън назова защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк като трети най-добър футболист в света. Холандецът оказа огромен ефект върху Ливърпул след пристигането си на "Анфийлд" през януари. Върджил стабилизира играта на "червените" в отбрана и помогна на тима да завърши в топ 4 на Висшата лига на Англия и да играе финал в Шампионска лига.

През този сезон Ван Дайк помага на Ливърпул да претендира за титлата. Към момента няма друг отбор във Висшата лига на Англия, който да е допуснал по-малко голове в първите осем мача от новия сезон.

Разсъждавайки за това кой е най-добрият играч в света след Кристиано Роналдо и Лионел Меси, Сътън назова именно Ван Дайк.

"Когато водиш такива разговори, не е много модерно да назоваваш защитник, но когато виждаш какъв ефект Върджил ван Дайк оказа на Ливърпул, вие разбирате колко много е добър.

Няма нито един атрибут, който той да не притежава като защитник. Той е бърз, силен, надежден и ми се струва, че никога не губи концентрация. Той великолепно работи с топката и много добре чете играта. Той има толкова много качества.

Около Еден Азар и други атакуващи играчи има много шум и аз разбирам това, но Ван Дайк показа как един великолепен защитник колко много може да преобрази всеки един отбор", заяви Сътън.

  Сподели
509