Пирес: Арсенал си е гарантирал място в топ 4


Н. Гавазов

Пирес: Арсенал си е гарантирал място в топ 4

Легендата на Арсенал Робер Пирес е убеден, че "артилеристите" ще завършат този сезон във Висшата лига не по-долу от четвъртото място. Вече втора година "артилеристите" са принудени да се задоволяват с Лига Европа, което е в резултат на това, че тимът отпадна от Голямата четворка на английския футбол.

Унай Емери, който замени Арсен Венгер на поста мениджър на отбора, значително преобрази отбора и в резултат на това тимът се оттегли за международната пауза с девет поредни победи във всички турнири. Пирес е убеден, че с такава игра Арсенал непременно ще се завърне в Шампионска лига.

"До момента съм щастлив. Радвам се за клуба, чиито посланик съм, но особено се радвам за Унай Емери, защото това е забележителен мениджър. Той бе успешен в Севиля, спечели редица трофеи, в това число с ПСЖ през миналия сезон.

Разбира се, той знае, че трябва да се усъвършенства с всеки изминал ден, но не бива да се отрича, че Арсенал добре се движи, особено във Висшата лига. Девет мача и девет победи – според мен, те ще завършат в топ 4, убеден съм в това на 100%", заяви Пирес.

  Сподели
443