Хендерсън разказа за разликата между Саутгейт и Клоп


Н. Гавазов

Хендерсън разказа за разликата между Саутгейт и Клоп

Полузащитникът Джордан Хендерсън разказа кое отличава старши-треньора на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт от колегата му от Ливърпул Юрген Клоп. Футбилистът има честта да работи с двамата специалисти: под ръководството на Саутгейт той играе за "Трите лъва", а при Клоп – за мърсисайдци. Според Хендерсън Гарет дава по-голяма свобода на играчите, за разлика от Юрген.

"Гарет желае играчите да се изказват на отборните събрания, да проявяваме лидерските си качества както на терена, така и извън него. В Ливърпул следваме стриктно указанията на Клоп. Разбира се, ние имаме лидери в съблекалнята, но повече от всичко го слушаме, а след това просто изпълняваме всичко, което той ни казва. Това са два съвършено противоположни подхода.

Мисля, че за последните няколко години колективът в националния отбор стана много по-сплотен. Треньорът оказва положителен ефект върху националния отбор, всички момчета се намират в добри отношения с него. Убеден съм, че това ще ви каже всеки един от футболистите", заяви Хендерсън.

  Сподели
521