Челси очаква Конте да си намери нова работа


Н. Гавазов

Челси очаква Конте да си намери нова работа

Челси внимателно следи своя бивш мениджър Антонио Конте, който все още не е получил компенсация от клуба. Напомняме, че италианецът бе уволнен от поста си година преди края на своя договор. Остатъчната стойност на контракта на Антонио тогава бе 9 милиона паунда. "Сините" обаче отказаха да платят тази сума, оправдавайки се с това, че Конте е спомогнал за уволнението си и в добавка е нанесъл вреда на клуба, когато по собствена инициатива е показал вратата на Диего Коста.

Сега става ясно, че крайният размер на компенсацията зависи от това, дали Конте ще си намери нова работа по време на сезона. Специалистът е свързван с няколко клуба през последните няколко седмици, сред които са Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Договорът на италианеца така е направен, че той автоматично губи компенсацията от деня, в който поеме нов отбор. Това обаче важи само за работа в Англия. Ако Конте смени Жозе Моуриньо на "Олд Трафорд", той веднага ще загуби около 5 милиона паунда. Но назначаване в Мадрид или Мюнхен ще накара Челси да плати пълния размер на обезщетението.

Не е изключено обаче въпросът с компенсацията да се уреди в съда - ако в края на сезона Конте не получи нищо от Челси, италианецът ще заведе дело срещу бившия си клуб.

  Сподели
415