Моуриньо иска Шкриняр и Романьоли


Н. Гавазов

Моуриньо иска Шкриняр и Романьоли

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е помолил ръководството на клуба да му окаже подкрепа с помощта на покупката на защитниците Милан Шкриняр от Интер и на Алесио Романьоли от Милан. Португалецът настоява трансферите да бъдат осъществени през януари.

Напомняме, че вчера се появи информация, че Моуриньо иска публична подкрепа от босовете на Юнайтед, която вече е получил на четири очи. Сега става ясно, че португалецът ще е щастлив, ако ръководството на клуба изрази своята подкрепа не с думи, а с конкретни действия. Жозе все още иска да укрепи центъра на отбраната, което не успя да направи през миналото лято.

Независимо от наличието на Давид де Хеа на вратата, през този сезон Юнатед вече получи 14 гола – само три други отбора имат повече. Тази статистика подчертава слабостите в отбранителната линия на "червените дяволи" и Моуриньо разчита да реши дадения проблем с покупката на Шкриняр и Романьоли.

Двамата футболисти са на по 23 години и всеки един от тях се оценява на около 40 милиона паунда. Жозе специално е избрал млади бранители, виждайки нежеланието на своя клуб да харчи пари за по-възрастни играчи.

Отчитайки промените в регламента на УЕФА, Юнайтед даже може да използва Шкриняр и Романьоли в плейофите на Шампионска лига, разбира се, ако англичаните се класират за следващата фаза на турнира.

  Сподели
457