Моуриньо: Клубовете са изградени и от такива победи


Н. Гавазов

Моуриньо: Клубовете са изградени и от такива победи

Мениджърът Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо похвали своите футболисти за желанието им да преобърнат мача с Нюкасъл. Както е известно, "червените дяволи" губеха с 2:0 от "свраките" , но след почивката вкараха три гола и удържаха волева и едновременно с това важна победа. Независимо от това, че всичките смени на Жозе сработиха, португалецът отдаде дължимото на своите футболисти.

"Работата не е в смените, работата е в манталитета и желанието да побеждаваш. Както говорех по-рано, нито един играч не може да бъде по-важен от клуба. През второто полувреме футболистите дадоха всичките си сили, те не можеха да направят повече.

Аз съм на 55 години, но за първи път виждам как е обявен лов на хора. Лично аз мога да се справя с това, но някои момчета не могат. Видяхте това през първото полувреме. Ние допускахме грешки, изпадахме в паника. Всеки пас, който бе в наказателното поле, можеше да завърши с гол. В един момент си мислех, че можем да вкараме на себе си.

Показахме гордост след почивката. Ние разбираме, че Нюкасъл има проблеми, но ние също се нуждаехме от тези три точки. Футболните клубове са изградени не само от прости победи. Те се състоят и от такива победи. Даже мачът да бе завършил наравно, футболистите заслужават похвала", заяви Моуриньо.

  Сподели
539