Карагър сравни Азар с Марадона и Пеле


Н. Гавазов

Карагър сравни Азар с Марадона и Пеле

Експертът на Sky Sports Джейми Карагър сравни плеймейкъра на Челси Еден Азар с легендите на световния футбол Диего Марадона и Краля на футбола Пеле. Напомняме, че Азар изигра ключова роля в победата на "сините" над Ливърпул в рамките на третия кръг на Купата на Лигата, помагайки за отбелязването на гола на Емерсон Палмери, а след това се отличи самостоятелно за крайното 2:1.

Карагър признава, че е впечатлен от играта на Еден.

"Всички велики играчи са обладавали подобна мощ. Спомнете си Тиери Анри, Денис Бергамп, Джанфранко Дзола. Може да се стигне до Диего Марадона и Пеле. Тях не може да ги изплашиш във футбола. Само може да се питаш: "Как мога да ги спра?".

Няма как да ги отстраниш от топката, те имат тази мощ и сила в краката и тялото. Когато Азар получи топката на фланга, сякаш най-доброто момче от улицата каза: "Дайте ми топката". Това не бе най-изгодната позиция при приемане на топката, но той все пак вкара.

По време на предаването казах, че е най-добрият играч във Висшата лига. И не заради гола, а защото мисля така. Продължавам да мисля, че трябваше да бъде определен за Играч на Мондиал 2018.

Това е абсолютна суперзвезда. Предишният му мач от купите бе финалът за Купата на Англия. Той спечели този финал, спечелвайки дузпа и реализирайки я. Той спечели и този мач", заяви Карагър.

  Сподели
424