Клоп: Къде е системата VAR?


Н. Гавазов

Клоп: Къде е системата VAR?

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подложи на критика работата на съдиите след домашната загуба от Челси в Купата на Лигата. Откривайки резултата с помощта на усилията на Даниел Стъридж, "червените" два пъти пропуснаха в края и отпаднаха от турнира. Според мнението на Клоп, преломен момент в мача е станал голът на Емерсон Палмери, който вкара след изпълнение на пряк свободен удар.

Юрген недоумява, как та съдийската бригада може да сгреши в толкова очевидна ситуация, даже след консултация с помощниците от телевизионното студио.

"И двете ситуации подлежат на обсъждане. Не мисля, че там имаше нарушения (при назначаване на пряк свободен удар). Нашият футболист игра за топката и едва след това закачи съперника, но това е нещо нормално. Ние постоянно закачаме един на друг краката си, ръцете или нещо подобно. не всеки контакт е нарушение. Там имаше чиста игра за топката, а лайнсменът даже не искаше да даде аут. Винаги е странно, когато подобна ситуация завършва с фаул и жълт картон", заяви Клоп.

"След това е втората ситуация. Мисля си, че дори нямам нужда от очила, за да видя, че това е засада. Двама играча се намират в положение на явна засада, при това те правеха заслон. Те не играха с топката, но блокираха играчите, моите футболисти. Това означава, че те значително влияят върху ситуацията. Не смятам, че те задължително трябва да докосват топката. Ситуацията при разиграване на стандартни положения би се променила тотално, ако се позволява на играчи в засада напълно да блокират футболисти на съперника", каза още немецът.

"Баркли, който стреля с глава, също се намираше в положение на засада. Малко, но се намираше. Но не очаквах, че реферът ще забележи това. Ако обаче той има съмнения, тогава може да използва VAR. Защо използваш VAR, ако след това не вземаш решение?

Не съм разстроен, това е само липса на късмет. Може да е имало нарушение, а може да не е имало. Мисля, че в много подобни ситуация няма съдийски сигнал. Това бе очевидна ситуация и няма нужда от намесата на VAR, но след като тя вече е въведена за  използване, трябва вземеш решението чрез нея", завърши мениджърът.

  Сподели
578