Кени Хуан пред отказване от Ливърпул


Н. Гавазов

Кени Хуан пред отказване от Ливърпул

Китайският бизнесмен Кени Хуан е готов да се откаже от закупуването на Ливърпул, след като е разочарован от липсата на наапредък по предоставената си оферта да придобие клуба. Сегашните собственици на Пуул Хикс и Джилет обявиха клуба за продажба и едно от предложенията е именно китайския бизнесмен, който подаде оферта миналия месец.

Бордът на Ливърпул разглежда всяко едно предложение и проверява дали всеки един собственик има нужните средства чрез които ще подпомогне развитието на отбора. Според финансови анализатори обаче, Хикс и Джилет притискат купувачите с цел да извлекат максимума от евентуална сделка и завишват умишлено цената.

Нетърпението на Хуан обаче се повишава, тъй като той се надяваше да закупи клуба преди трансферния прозорец да приключи, така, че да успее да осигури на Рой Ходжсън нужните средства за нови играчи. Разочарован от факта, че от Ливърпул все още не са взели решение кой ще поеме отбора, твърде вероятно е китайския бизнесмен да оттегли офертата си.

Както е известно, до 6 октомври Ливърпул трябва да върне на Кралската банка на Шотландия 237 милиона паунда заем, както и натрупаните лихви по него. Ако това не стане, ще бъде наложена глоба от 60 милиона паунда, а лихвите ще нараснат главоломно, което ще направи продажбата на клуба почти невъзможна. Според анализаторите, подобен вариант ще бъде апокалиптичен за Ливърпул, тъй като банката кредитор ще сложи ръка на клуба и най-вероятно ще разпродаде отбора, за да си върне парите.

 

  Сподели
107