Клоп: Искаме да станем най-неприятният отбор за съперниците


Н. Гавазов

Клоп: Искаме да станем най-неприятният отбор за съперниците

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска мърсисайдци да бъдат най-неприятният съперник за другите отбори от Висшата лига на Англия. "Червените" играят много мощно от началото на сезона и вече записаха шест поредни победи, с което изравниха рекорда си от кампания 1961/62. За разлика от миналата година сега Ливърпул демонстрират не само страховитото си нападение, но и надеждна отбрана.

Юрген е доволен, че хората му са подобрили играта в отбрана и сега иска останалите тимове да намразят мачовете с Ливърпул.

"Ние наистина искаме да бъдем най-неприятният съперник. Такъв е нашият план, а за това имаме добри играчи, което е много приятно.

Искаме добре да се браним. Най-добрата новина от последните две седмици се състои в това, че променихме и осмислихме своите отбранителни навици. Тези навици не ни бяха особени нужни в първите мачове - но това не значи, че не е имало нужда да се отбраняваме, просто това бяха други двубои.

За това пък съм щастлив как се защитавахме срещу Тотнъм и ПСЖ. Това наистина е трудно, ако не беше така, тогава всеки щеше да го прави. При това продължавахме да играем добър футбол, така че това наистина е голяма крачка за нас през този сезон", заяви Клоп.

  Сподели
388