Уолкът разлюбил футбола в Арсенал


Н. Гавазов

Уолкът разлюбил футбола в Арсенал

Крилото на Евертън Тио Уолкът призна, че любовта му към футбола постепенно е угаснала в Арсенал. Англичанинът прекъсна 12-годишните си отношения с "артилеристите" през зимата, преминавайки в Евертън. Преди завръщането си на "Емирейтс" в рамките на Висшата лига Тио призна, че е престанал да получава удоволствие  от футбола през последните сезони в Арсенал.

"Не възнамерявам да лъжа, но през последните години в Арсенал аз разлюбих футбола. Имах добри мачове, но след тях не получавах шанс да се проявя и отново се връщах на пейката. Приятно ми бе да вкарам сто гола за Арсенал, но след това имаше трудна година и половина. Тежко ми бе, когато не попадах в състава и рядко се оказвах в заявката за мачовете.

Тогава почувствах, че искам отново да получавам положителни емоции от футбола. И разбрах, че в Арсенал това няма да се случи.

Алърдайс се свърза с мен през януари и аз помислих, че е дошло правилното време за трансфер. И отново възобнових емоциите си от футбола. Играя с усмивка на лице и отново обичам футбола. Едва ли това може да се случи в друг клуб", заяви Уолкът.

  Сподели
488