Почетино обвини пресата в неуважение към играчите


Н. Гавазов

Почетино обвини пресата в неуважение към играчите

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обвини пресата в неуважително отношение по отношение на своите играчи. Както е известно, специалистът не взе в групата за мача с Интер от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига защитниците Тоби Алдервейрелд и Кириън Трипиер, обяснявайки това с "техническо решение".

След загубата с 2:1 на "Сан Сиро" журналистите се нахвърлиха върху Почетино с въпроси, не съжалява ли, че е оставил у дома двама от основните си играч. Такъв въпрос предизвика ярост в аржентинския специалист, който не успя да си сдържи нервите.

"Те бяха на терена срещу Уотфорд и Ливърпул. Какъв е този въпрос? Вие избрахте много лека мишена. Лесно е да се говори за играчи, които ги няма тук. Мисля, че трябва да говорим за футбол. Защото трябва да знаете, че ме подтиквате да кажа нещо лошо. Вие показвате неуважение към играчите, които днес показаха по-добри качества от тези на съперника си.

Защо така се отнасяте с играчите, които не бяха на терена? Вие може да ме обвините и да кажете: "Бос, ти бе ужасен в избора на състав". Но, моля ви, уважавайте играчите, които играха, защото това е мое решение. Трипиер, Алдервекрелд... Ние имаме 25 футболисти.

Вие задавате своите въпроси по такъв начин, сякаш тези 13-14 човека, които не попадат в стартовия състав, са боклуци. Извинете ме, но аз съм разстроен, защото съм човек, който уважава вас и играчите.

Изборът на стартов състав е мое решение, а вие трябва да уважавате моето решение, защото аз съм мениджър. Прекалено неуважителни сте към играчите, които играха днес, а също така и към футболистите, чиито имена назовахте.

Извинете ме, но не го разбирам. Не разбирам, защо се държите по този начин. Толкова е трудно да бъдеш играч. Разбира се, по-лесно ми е на тъч линията, тъй като не бягам. Но ме боли да слушам, когато разсъждавате за играчи, които ги няма. С това убивате футболистите, които с всички сили се трудиха на терена. Това е несправедливо", заяви Почетино.

  Сподели
516