Хендерсън не се притеснява, че играе малко


Н. Гавазов

Хендерсън не се притеснява, че играе малко

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че не се безпокои относно ограниченото игрово време на старта на новия сезон. Лидерът на мърсисайдци, който най-късно от всички се прибра от участието си на финалите на Мондиал 2018 и пропусна почти цялата предсезонна подготовка, само в един от всичките пет мача от новия сезон се появи в стартовия състав. Мнозина побързаха да спекулират с темата, че Хендерсън е загубил мястото си заради новите попълнения в отбора, но капитанът на "червените" не вижда проблем в това и побърза да опровергае наченките на каквито и да е слухове.                                                      

"Върнах се по-късно от останалите, за това и няма как да очаквам, че веднага ще се включа в стартовия състав. Момчетата толкова много се трудеха през целия предсезонен период и резултатът от това се вижда - погледнете в каква форма се намират, в какъв ритъм провеждат мачовете си. Те демонстрират много високо ниво", заяви Хендерсън.

"Това се вижда от играта им, те са великолепни и печелят срещите си. За това е нормално, че аз не играя и няма никакъв проблем да се примиря с него. Само означава, че трябва да се трудя още по-упорито, да продължавам да се усъвършенствам и да използвам своите шансове, когато се появят такива", добави капитанът.

"Напълно уважавам играчите около себе си и това как играят. Освен това уважавам мениджъра и всички негови решения. Мениджърът винаги е прав, за това аз просто трябва да приема решенията му.

Опитвам се да използвам този период, за да дам почивка на тялото си и на своето съзнание, защото миналият сезон се получи много дълъг, особено със Световното.

Приятно бе, макар че завърши с разочарование. Миналият сезон бе дълъг, но се надявам, че този сезон също ще бъде дълъг, а ние провеждаме много мачове. Затова трябва да използвам този период и да се подготвя възможно най-добре", каза още англичанинът.

  Сподели
392