Сити ще продаде Стърлинг след края на сезона


Н. Гавазов

Сити ще продаде Стърлинг след края на сезона

Манчестър Сити най-вероятно ще продаде крилото Рахим Стърлинг след като поредният кръг от преговори между страните за удължаване на договора на играча навлязоха в задънена улица. Както е известно, действащият контракт на "гражданите" с англичанина изтича през лятото на 2020 година, а преговорите за новата сделка опират до едно-единствено изискване на играча - той настоява да получава по 275 000 паунда на седмица, което е увеличение със 100 000 паунда над сегашната му заплата.

Според източник, намиращ се близо до преговорния процес, това изискване на Рахим е вкарало преговорите в задънена улица. Клубът категорично стои на позицията, че такова повишаване на седмичното възнаграждение на футболиста е немислимо, а Стърлинг, очевидно под влияние на своя агент, няма намерение да отстъпва и един паунд от желанието си да получава една от най-високите заплати в клуба.

Това е накарало Сити да се спре и на алтернативен вариант - ако не бъде подписан договор с играча до юли, тогава "гражданите" ще продадат футболиста. Така, че Рахим има време до лятото да обмисли позицията си и да реши, дали иска да играе за шампиона или ще потърси друго място, където да продължи кариерата си.

  Сподели
439