Емери иска от Йозил да подобри стабилността си


Н. Гавазов

Емери иска от Йозил да подобри стабилността си

Мениджърът на Арсенал Унай Емери постави пред полузащитника Месут Йозил задачата по-често да демонстрира своята най-добра игра. Немецът се провали на финалите на Мондиал 2018, след което обяви за край на международната си кариера, а освен това започна невзрачно новия сезон. В събота обаче Месут вкара решаващ гол в мача с Нюкасъл, с който донесе победата с 2:1 над "свраките".

Емери остана доволен не само от гола на 29-годишния полузащитник, но и от неговата игра като цяло. Сега Унай призовава своя подчинен да придобие стабилност.

"Искаме той да демонстрира своите най-добри качества и своето майсторство на всяка тренировка и във всеки мач. Искам той да играе възможно най-добре за нас, а днес той добре се трудеше. Месут проведе добър мач.

Същото се отнася за всеки един играч. Ние искаме да вселим увереност в тях и да ги приближим към това да станат по-добри. Радвам се, защото той вкара, а аз искам всеки играч да има шанс да вкарва.

Той трябва да продължи да ни помага, използвайки своето майсторство и упорито да работи, показвайки играта, която искаме да видим от негова страна", заяви Емери.

  Сподели
419