Почетино не смята, че Кейн е изморен


Н. Гавазов

Почетино не смята, че Кейн е изморен

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не е съгласен с твърденията, че нападателят Хари Кейн е станал жертва на умора. Напомняме, че по-рано експертът Гари Невил изрази недоумение, че националният селекционер Гарет Саутгейт е поканил Кейн за мачовете на "Трите лъва" през септември, след като е очевидно, че звездата на Тотнъм страда от умора.

"Безпокои ме Хари Кейн. Той проведе 175 мача от 2015 година. Това е много за един нападател. Забравете за физическата умора. Той морално е изморен. Не смятам, че изобщо трябваше да бъде викан. Треньорът трябва да мисли за играчите, да следи състоянието им. Кейн страда от недостатъчна почивка от 2015 година", заяви Невил.

Почетино не споделя тази гледна точка и вярва, че в скоро време неговият подчинен ще разсее съмненията за умора.

"Мисля, че се намира във форма. Не чета и не слушам какво се пише наоколо. Важното е това, в което ние вярваме. За мен той е един от най-добрите нападатели в света. Когато нападател не праща топката в мрежата, тогава се търсят някакви причини, но мисля, че той се намира във форма.

Въпрос на време е да започне да вкарва. Хари е много важен за нас. Нямам никакви съмнения, че това е един от най-добрите играчи на Англия и Европа", заяви Почетино.

  Сподели
404