Саутгейт: Рашфорд превъзхожда Кейн и Роналдо


Н. Гавазов

Саутгейт: Рашфорд превъзхожда Кейн и Роналдо

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт е на мнение, че нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд превъзхожда Хари Кейн и Кристиано Роналдо, когато те бяха на 20 години.

Независимо от дефицита на игрово време в клуба, младият англичанин потвърди своя талант с два гола за националния отбор на Англия по време на тази международна пауза.

Според Саутгейт, ситуацията около 20-годишния Рашфорд все пак не е толкова лоша, както изглежда според заглавията на вестниците и мненията на някои експерти. Гарет е на мнение, че много от признатите в момента звезди са постигнали много по-малко, отколкото на възрастта на Маркус.

"Наистина, той е специален талант. Нека да си припомним, че например, Хари на неговата възраст изобщо не играеше за Тотнъм. Спомнете си и други играчи от топ ниво, блеснали в първия отбор. Роналдо вече правеше своите трикове на тази възраст, но все още не ги конвертираше в голове, за това нека да дадем на Маркус време за развитие", заяви Саутгейт.

"Все пак Маркус проведе много мачове, макар и не последователно. Доволен съм от него, той се връща от националния отбор с увереност в себе си. В клуба му има голяма конкуренция, за това ситуацията може да бъде разбрана.

Но аз не бива да се меся в работите на мениджърите, те изпълняват сложна дейност. Отборите от топ 6 имат големи състави и огромна конкуренция. Жозе е голям почитател на Маркус, но той трябва да си върши своята работа", каза още специалистът.

Напомняме, че през последните десетина дни няколко авторитета посъветваха Рашфорд да напусне Юнайтед в търсене на повече игрова практика в друг клуб. В частност, това бяха легендите Алън Шиърър и Джейми Карагър. Вчера обаче се появиха съобщения, че Маркус се чувства добре в родния си клуб и няма никакво намерение да напуска "Олд Тарфорд". Нещо повече, младият англичанин ще се бори за титулярно място в отбора на Жозе Моуриньо, независимо от сериозната конкуренция в лицето на Ромелу Лукаку.

  Сподели
479