Евертън е заплашен с отнемане на точки


Н. Гавазов

Евертън е заплашен с отнемане на точки

Евертън е заплашен с много сериозни санкции, включително с отнемане на точки, след като срещу клуба започна независимо разследване заради незаконни опити да бъде привлечен Марко Силва в периода на работа на специалиста в Уотфорд. Напомняме, че "карамелите" се опитаха да вземат Марко през миналата есен, но без успех. Това обаче дестабилизира ситуацията в "стършелите" и през януари Уотфорд самостоятелно уволни Силва, който през лятото застана начело на Евертън.

Освен това след края на миналия сезон мърсисайдци закупиха Ришарлисон от "стършелите" за 40 милиона паунда, след което Уотфорд отново предяви своите претенции за Силва, настоявайки да получи компенсация.

Първоначално Висшата лига настояваше двата клуба да се разберат помежду си, но това се оказа невъзможно. Сега независими юристи, наети от ръководството на Лигата, ще разсъдят конфликта.

Съобщава се, че срещу "карамелите" вече е започнало разследване, в рамките на което ще бъде изискана цялата преписка и телефонни разговори между Силва и ръководството на Евертън, включително и със стопанина на клуба Фархад Мошири.

Ако Евертън бъде признат за виновен, наказанието може да е много сурово. "Карамелите" са заплашени с внушителна глоба и дори с отнемане на точни, което ще е безпрецедентен случй в историята на Висшата лига.

  Сподели
512