Карагър съветва Рашфорд да последва примера на Лукаку


Н. Гавазов

Карагър съветва Рашфорд да последва примера на Лукаку

Експертът Джейми Карагър посъветва нападателя Маркус Рашфорд да напусне Манчестър Юнайтед и да премине в клуб с по-нисък статут. Според бившия играч на Ливърпул, Маркус трябва да вземе пример от Ромелу Лукаку, който навремето напусна топ клуб, но след няколко години отново се изкачи на върха.

"Не мисля, че Рашфорд ще прати Лукаку на пейката, но това не означава за него, че е дошъл краят на света. Лукаку бе навремето в Челси, след това премина в Евертън, там стана голмайстор и си спечели преход в Манчестър Юнайтед.

Рашфорд може да играе всяка седмица в клубове като Евертън. Мисля, че самият той разбира това. През миналия сезон той ужасно игра срещу Брайтън, навлече си критиките на Моуриньо и отново седна на пейката. Топ клубовете не могат вечно да ти дават втори шанс", заяви Карагър.

Напомняме, че през миналата седмица аналогичен съвет на Рашфорд даде бившият английски футболист Алън Шиърър.

Легендата е на мнение, че присъствието на Маркус в отбора на Жозе Моуриньо, където играе като крило, спира развитието му и той трябва да напусне Манчестър Юнайтед, ако иска да постигне прогрес: "Аз съм голям фен на Рашфорд. Той отлично избира позиция и постоянно заплашва вратата на съперника. Голът му в мача срещу Испания на "Уембли" е демонстрация на това, което той може и представлява. За съжаление, Маркус изпусна и няколко добри възможности за гол, които можеха да спасят националния от загуба. Положенията не бяха трудни и всеки нападател би трябвало да ги реализира. Но нападател, който редовно играе на тази позиция в клуба. Такъв играч не би си позволил подобно нещо.

Той е на 20 години, но кога ще настъпи неговото време? Рашфорд няма да стане основен нападател за Юнайтед, докато Ромелу Лукаку продължава да бъде в добра форма. Отборът с Моуриньо няма да играе с двама централни нападателя. Маркус вече достатъчно дълго време играе като изтеглен нападателя. Нужно му е време да се промени. Не отричам, че Манчестър Юнайтед е отличен клуб, но ако Рашфорд иска да стане велик голмайстор, той трябва да напусне "Олд Трафорд".

  Сподели
450