Мърфи: Клоп е пълна противоположност на Моуриньо


Н. Гавазов

Мърфи: Клоп е пълна противоположност на Моуриньо

Бившият полузащитник на Ливърпул Дани Мърфи е на мнение, че през този сезон мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е станал противоположност на своя колега от Ливърпул Юрген Клоп. Мърсисайдци добре се потрудиха на трансферния пазар през лятото и получавайки допълнителен заряд увереност, "червените" започнаха сезона с четири победи от четири мача и със статут на един от фаворитите за спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. В същото време историческият съперник от "Олд Трафорд" вече претърпя две поражения и според много специалисти, основната задача пред колектива на португалеца ще е борба за място в топ 4.

Най-лошото от всичко при Юнайтед обаче е негативната атмосфера, която се образува около Моуриньо - в пресата се появиха материали за конфликт между Жозе и играчите, както и между мениджър и изпълнителен директор, а в добавка отборът не показва добър футбол и не е убедителен срещу съперниците си.

Мърфи е на мнение, че Моуриньо трябва да промени своето поведение, докато не е станало прекалено късно.

"Към дадения момент Клоп представлява всичко онова, което не е Моуриньо. Феновете на Ливърпул обожават неговата искреност и ентусиазъм. Той от самото начало отлично се вписа в клуба, а след това направи от себе си негова част, докато Моуриньо не успя да стори нищо в това отношение.

Ясно е, че Моуриньо е по-успешен като мениджър и в крайна сметка това е определящото. Но повече от всичко при Моуриньо безпокои неговото поведение и недостатъчно желание да се сражава.

Те никак не приличат на нито един от другите отбори на Юнайтед от миналото, а и на нито един от предишните отбори на самия Моуриньо.

Честно казано, нямам никаква представа по какъв начин той ще поправи ситуацията, ако кардинално не промени отношението си. Но за да съм откровен ще ви кажа, че не очаквам това да се случи", заяви Мърфи.

  Сподели
446