Погба: Докато не ме видите с фланелка на Барса, аз съм играч на Юнайтед


Н. Гавазов

Погба: Докато не ме видите с фланелка на Барса, аз съм играч на Юнайтед

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба коментира слуховете за свой възможен преход в Барселона. Спекулациите около бъдещето на френския национал се появиха през това лято, на фона на миналогодишните проблеми на Погба с мениджъра Жозе Моуриньо, който на няколко пъти отправи публични критики към полузащитника. През юни Пол призна за конфликт с португалеца, а след края на Мондиал 2018 стана известно, че испанският шампион е отправил оферта за французина от 45 милиона евро плюс Йери Мина и Андре Гомеш.

Погба обаче признава, че остава верен на Юнайтед и ще се раздава за "червените дяволи" докато има договор с клуба от "Олд Трафорд".

"Имам действащ контракт с Манчестър Юнайтед. Имах известни разногласия с мениджъра, но нашите отношения не са се променили. Имаме обща цел и това са победите. До момента, докато не ме видите с фланелка на Барселона, аз съм играч на Манчестър Юнайтед. А слухове винаги ще има", заяви Погба.

Напомняме, че порано стана известно, че футболистът е изгладил отношенията си с мениджъра Жозе Моуриньо и няма да напуска клуба през януари, както се говореше по-рано. Съобщаваше се, че неотдавна Погба е провел преговори с Моуриньо по повод ситуацията си. Жозе е уверил французина, че вижда в него лидер на отбора и разчита на персоната му през новия сезон. Пол на свой ред е обещал на португалския специалист изцяло да се посвети на Юнайтед през сегашната кампания. Двамата са си стиснали ръцете и са дали дума да бъдат лоялни един към друг. Със случилото са запознати и босовете на клуба, които са много доволни от развилите се събития. Така Юнайтед ще може да се избави от ненужни спекулации по средата на сезона и да отдели внимание изцяло на спортната част в развитието си.

През този сезон Погна има два гола в четири мача за Юнайтед. Действащият контракт на играча е до 2021 година. 

  Сподели
415