Сари: Ще се сражавам за титлата


Н. Гавазов

Сари: Ще се сражавам за титлата

Наставникът на Челси Маурицио Сари обеща на феновете на своя отбор, че до край ще се сражава за титлата във Висшата лига на Англия. Както е известно, "сините" завършиха пети през миналия сезон, а през лятото се забавиха със смяната на мениджъра, а оттам закъсняха с работата на трансферния пазар.

Поради тези причини Челси от самото начало не се назоваваше като фаворит за титлата, но на старта на сезона хората на Сари надминаха всички очаквания, записвайки 100-процентен резултат след четири кръга. Независимо от суровата конкуренция, Маурицио сериозно е настроен да спори за титлата.

"Манчестър Сити трета година работи с Гуардиола и те са способни да вземат не само още една титла, но и да посегнат към Шампионска лига. Също така има и Ливърпул, който постигна огромен прогрес под ръководството на Клоп.

Ще се сражавам до край за английска титла. На мен ми провървя да притежавам отличен отбор.

Постепенно, аз разговарях с всички футболисти, тъй като заради Световното някои от тях се върнаха седмица преди старта на сезона. Но трябва да им отдам дължимото, защото това са превъзходни футболисти.

С възрастта разбрах, че стремежът към работа и скромността правят от играчите шампиони", заяви Сари.  

  Сподели
403