Милнър: Близо сме


Н. Гавазов

Милнър: Близо сме

Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър е на мнение, че спечелването на Купата на Лигата може да стане ключово за неговия отбор към по-сериозни трофеи. На старта на този сезон Купата на Лигата се възприема като най-малък приоритет за отбора на Юрген Клоп. Изглежда, че "червените" са съзрели за борба с Манчестър Сити във Висшата лига на Англия и са готови отново за атака на Шампионска лига.

Милнър обаче настоява Ливърпул сериозно да се отнесе към Купата на лигата, където в рамките на третия кръг тимът ще срещне Челси. Ветеранът си спомня своя период в Сити, когато спечелването на второстепенния трофей откри пътя към по-гръмки успехи.

"Помня, че спечелването на Купата на Англия в Манчестър Сити имаше огромно значение за нас. С това започнахме, а то всели вяра в нас. След това спечелихме няколко титли във Висшата лига и Купата на Лигата.

Тук, в Ливърпул, ние имахме превъзходни възможности: два европейски финала и финал в Купата на Лигата. Ако можех да достигнеш до победен край в Купата на Лигата, това ти дава вяра да вземеш и да спечелиш още повече. Именно така се получи при нас в Манчестър Сити с Купата на Англия.

Може да видите колко сме близо – няма как да участваш в два европейски финала, ако наистина не сме добър отбор. Освен това вие може да видите нашата игра и победените от нас отбори.

Близо сме. Важното е само един път да достигнем до победен край, за да превърнем тази вяра в победа", заяви Милнър.

  Сподели
440