Сари научил за уволнението си от Наполи по телевизора


Н. Гавазов

Сари научил за уволнението си от Наполи по телевизора

Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че е научил за уволнението си от Наполи по телевизора. Италианският специалист проведе три години в Неапол преди назначаването си в клуба от "Стамфорд Бридж". След края на миналия сезон президентът на "партенопеите" Аурелио Де Лаурентис замени Сари с известния италиански специалист Карло Анчелоти.

Към момента на подписването с новия наставник на тима Маурицио формално бе свързан с Наполи посредством договор, но фактически бе отстранен от изпълнение на своите задължения. Сари признава, че е научил за уволнението си не от своя бос, а от средствата за масова информация.

"Обядвах с помощника на нашия спортен директор и двамата обсъждахме, дали трябва да остана или не. Включихме телевизора в секундата, когато Анчелоти влизаше в телевизонното студио на Де Лаурентис. Изобщо не се зарадвах на видяното.

Но сега съм в Челси и съм щастлив. Тук е като празник и за мен е удоволствие да идвам на стадиона и да виждам, как фенове с различни фланелки заедно пият бира.

Не знам, защо досега не съм в Наполи. Имах мотиви да остана, но имах и съмнения. Президентът направи така, че да изглежда, че контрактът ми е подписан с опция за откупуване, изтичаща на 31 май, а те подписаха с Анчелоти на 21 май.

Не исках този пункт, а те не спазиха времевите рамки. Но все пак съм благодарен на Де Лаурентис, защото той ми предостави възможност да тренирам отбор, който е близо до сърцето ми. Сега съм в Челси, защото преди това тренирах Наполи", заяви Сари.

Напомняме, че по-рано собственикът на Наполи Аурелио Де Лурентис отправи поредните критики към  Маурицио Сари, обвинявайки специалиста в това, че не е спечелил нищо за три години работа в клуба: "У нас останаха приятни чувства, защото играхме добър футбол, но в същото време остана и горчивина, защото нищо не спечелихме. Всичко дадохме на Сари, но нищо не спечелихме за три години".

  Сподели
585