Травма спряла Кошчелни от напускане на Арсенал


Н. Гавазов

Травма спряла Кошчелни от напускане на Арсенал

Агентът на капитана на Арсенал Лоран Кошчелни призна, че французинът е обмислял да напусне "Емирейтс" до момента, в който получи травма на ахилеса през миналия сезон. Напомняме, че "артилеристите" загубиха своя ключов футболист в първия полуфинален мач от Лига Европа с Атлетико в края на април. Скоро стана известно, че Лоран пропуска Мондиал 2018, както и няколко месеца от новия сезон.

Ако не е била тази травма, 32-годишният французин е можел да напусне Арсенал след Арсен Венгер. Кошчелни е получил травмата в момент, в който си е търсил нов отбор.

"По това време Лоран играеше последните си мачове за Арсенал. Лоран започна да обмисля напускане на клуба едновременно с Арсен. Изглеждаше, че това е правилният момент, тъй като скоро трябваше да дойде нов мениджър. Вече бяхме в очакване, а две-три получени предложения ни накараха да започнем да ги изучаваме.

Бяхме открити към редица варианти. Сред тях бе Китай, но също така и връщане във франция. Лоран не можеше да се представи в друг английски клуб освен Арсенал. Той мислеше за връщане в Лига 1 от момента на контакта с Марсилия през миналия сезон. Това бе напълно реалистично", заяви агент Стефан Курбис.

Напомняме, че Кошчелни се завърна на тренировъчната база на Арсенал  за завършващия стадий от своя рехабилитационен курс. Впрочем, контрактът на Лоран изтича в края на този сезон.

  Сподели
517