Арисабалага: Не се безпокоя от цената си


Н. Гавазов

Арисабалага: Не се безпокоя от цената си

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага заяви, че не се притеснява относно своята стойност от 72 милиона паунда. Заради демарша, организиран от Тибо Куртоа, "сините" бяха принудени много бързо да започнат да търсят нов вратар. Ситуацията се усложняваше от това, че целият процес се случи непосредствено преди затваряне на летния трансферен прозорец във Висшата лига на Англия.

В крайна сметка покупката на Арисабалага от Атлетик Билбао се превърна в световен рекорд по стойност на вратар, но самият страж не вижда проблем в това. 23-годишният испанец е щастлив, че се е отправил към Челси, където е готов да покорява нови върхове.

"Това бе риск за мен, но аз съм щастлив, че предприех тази крачка. Исках да получа удоволствие. Все още привиквам към своя нов живот, нов град, нов отбор, но засега всичко изглежда много позитивно. Всичко се улеснява, когато нещата се развиват добре", заяви Арисабалага.

"Чувствам, че тук ме ценят. През последните години много испанци постигнаха големи неща в Англия, а това е хубаво, за тези, които пристигат. Важното е, че сред съотборниците ми са Сезар Аспиликуета и Алваро Мората, които познавам от по-рано. Това ми помогна по-бързо да се адаптирам", каза още испанецът.

"Не, аз не се притеснявам от своята цена. Съсредоточен съм върху своята игра. Цената диктува пазара, това е всичко. Клубовете плащат все повече и повече, аз вижда това като резултат от пазара. Радвам се, че Челси е положил всички тези усилия, за да ме получи, защото никак не е лесно да се разделиш с такава сума пари", добави Кепа.

"Защо избрах Челси? Защото това е отличен клуб, който през последните години е печелил Шампионска лига, Лига Европа, Висшата лига. Това е отбор, който е съставен от отлични играчи", завърши Арисабалага.

Напомняме, че интерес към Кепа имаше от Реал Мадрид. През миналото лято Кралския клуб се опита да закупи вратаря, но Атлетик отказа да намали опцията от 80 милиона евро и в крайна сметка клубът от "Сантяго Бернабеу" се отказа от покупката на играча.

  Сподели
583