Стилиян Петров: МакДоналд заслужава шанс


А. Павлов

Стилиян Петров: МакДоналд заслужава шанс

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров е увещавал американския собственик на клуба Ранди Лърнър да назначи Кевин МакДоналд като дългосрочен заместник на Мартин О'Нийл. Шотландският мениджър застана временно начело на Вила след шокиращата оставка на северноирландеца и записа перфектен старт със съботната категорична победа с 3:0 над Уест Хем.

"Начинът, по който МакДоналд ни подготвяше за мача, ни показа, че той иска да се задържи на тази работа, и се надяваме ние, футболистите, да му помогнем да поеме тази длъжност", каза Петров.

"Ние сме зад него. От дълго време той е в отбора, свърши страхотна работа с младежите в него и сега има възможността да се справи с мениджърския пост на "Вила Парк". Споделих му преди срещата с чуковете: "Опитай и ще останеш на позицията."

Той знае, че това е трудна задача. Очакванията са високи и хората искат успехи и говорят за големи имена, но той има благоприятна възможност за справяне и е твърдо решен да остане тук.

Срещу лондончани играхме наистина добре. Показахме туй, което можем да правим, и ако нещата продължават по този начин, няма причина МакДоналд да не може да направи име", коментира капитанът на бирмингамци.


  Сподели
142